top of page

Ingaan op specifieke thema's: vluchtverhaal

Bijgewerkt op: 4 mei

Een prachtig prentenboek over diversiteit en vluchtelingen. Baloena is meer dan een boek. Baloena brengt ons op het spoor van de eigen verhalen van kinderen en de betekenis die ze geven aan wat zich thuis afspeelt. Baloena vormt een aanzet voor leerkrachten, ouders en begeleiders tot meer empathie, verwondering en geloof in een diverse samenleving. Het verhaal Baloena is gebaseerd op levensechte ervaringen in een Afghaans vluchtelingengezin. Het boek kan je hier bestellen.

 

Om te verdiepen in de klas

 

  • Waar liggen jouw roots? Hoe beïnvloeden die wortels jouw keuzes of gedrag?

  • We zijn met velen op de wereld. Elke groep beschouwt zijn manier van leven als 'natuurlijk'. Mensen hebben niet altijd door dat ze denken en kijken vanuit een eigen referentiekader.

  • Hoe moeten we goed leven? Wat we taal en aandacht geven, vinden we belangrijk: in ons gezin, in de klas, in een vriendengroep, in ons land,...

  • Kijktip: de nieuwe film 'Tori en Lokita' (van de broers Dardennes) schijnt zeer goed te zijn. De film vertelt het verhaal van twee jonge Afrikaanse vluchtelingen die in België een betere toekomst zoeken. 

  • Boek ‘Vragen en antwoorden over vluchtelingen’ 

0 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page