Didactisch materiaal cahier cultuurbeschouwing

Het cahier cultuurbeschouwing heeft naast het fysieke logboek (Wegwijzer cultuurbeschouwing) ook bijkomend ondersteundend materiaal. Dat materiaal kan je gebruiken om met leraren en leerlingen aan de slag te gaan met cultuurbeschouwing.

We stellen je (voorlopig) drie instrumenten voor: het kopieerblad bij de kaart cultuurbeschouwing, het kopieerblad bij het kompas cultuurbeschouwing en een invulfiche cultuurbeschouwing

LET OP: onderstaand materiaal dient STEEDS in combinatie met het fysieke logboek gebruikt te worden. Dat logboek kan je hier bestellen.

Kaart cultuurbeschouwing: kopieerblad

Dit kopieerblad vind je op blz. 40 in jouw eigen logboek Wegwijzer cultuurbeschouwing. Je kan dit kopieerblad afprinten en er jouw/jullie leerwandelingen op noteren.

2020-04-30 - Cahier cultuurbeschouwing -

Kompas cultuurbeschouwing: kopieerblad

Dit kopieerblad vind je op blz. 58 in jouw eigen logboek Wegwijzer cultuurbeschouwing. Je kan dit kopieerblad afprinten en er jouw/jullie situaties op schrijven.

2020-04-30 - Cahier cultuurbeschouwing -

Invulfiche cultuurbeschouwing

De invulfiche cultuurbeschouwing is een nieuw instrument. Het brengt vragen uit het cahier en het kompas en de kaart als bril samen. Je kan de fiche gebruiken om een verhaal systematisch te belichten en te beschouwen. Deze fiche kan je enkel gebruiken als je de achtergrond van het logboek Wegwijzer cultuurbeschouwing beheerst.

Met deze invulfiche kan je bewust en gestructureerd tijd maken voor cultuurbeschouwing in de klas en leer je samen met de leerlingen het beschouwen van cultuur onder de knie te krijgen.

Het bestand dat je hieronder kan downloaden bestaat uit een handleiding en uit de invulfiche zelf.

2020-04-30 - Cahier cultuurbeschouwing -