top of page

12. Afronden

Je bent er geraakt! Super gedaan, je bent echt helemaal klaar om met je klas boeiende avonturen te beleven in de wereld van het ervaringsgericht werk! In dit laatste hoofdstuk nemen we nog even afscheid.

Duur

Het duurt gemiddeld 30 minuten om de filmpjes te bekijken en de opdrachten te doen.

Materiaal

Je hebt niets nodig.

Korte inhoud

Blijf in contact met de andere FOPEM-scholen door een vorming te volgen, je te abonneren op onze nieuwsbrief, mee te denken op ons online platform. 

Leren en blijven groeien gaat zoveel beter als je het samen doet!

Vorig hoofdstuk 

Vijfde voelspriet: het is de bedoeling dat je de minimumdoelen voor W.O. in de vingers hebt zodat je spontane kansen herkent en kan verrijken. De W.O.-waaier is daarbij je instrument. 

Vierde voelspriet: onderzoekjes en projecten zijn de werkvormen bij uitstek om minimumdoelen voor W.O. te bereiken.

Filmpje: afronden

Korte inhoud filmpje: 

Je hebt de cursus afgerond! Ik heb het gevoel dat ik jou ken en ik heb misschien ook wel het gevoel dat jij mij kent. Ik zou graag wat feedback verzamelen over de online training. In het formulier hieronder kan je aangeven wat beter kon. Ik raad je aan - nu je dit hebt afgerond - om met je cahiercoach en coördinator samen te zitten. Je kan alles wat je noteerde in je leerboekje met hen bespreken en misschien geef je hen wel ideeën over wat er op schoolniveau anders aangepakt kan worden. Want wat een 'nieuweling' ziet is super interessant voor een school, niet te onderschatten. Wil je ook graag eens met mij babbelen dan kan dat! Je kan hieronder een coachingsgesprek aan vragen. Dat begint met een digitale intake om de leervraag te bepalen. We gaan dan samen op weg in drie coachingsessies om jouw leervraag te beantwoorden. We hebben ook een heel breed vormingsaanbod rond allerlei thema's, daar kan je je hieronder voor inschrijven. Je leert er mijn collega's en andere mensen uit de FOPEM-scholen kennen. We hebben ook een volledig online platform MS Teams waar we met elkaar communiceren. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar wat je rond kaartvaardigheid met kleuters kan doen, dan kan je die vraag stellen op Teams. Collega's uit andere scholen zoeken met veel plezier mee naar een antwoord. Via het formulier hieronder kan je zo'n account aanvragen. 

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze online training. Hopelijk tot binnenkort op één van onze vormingen!

Vragenlijst: eindreflectie

Als laatste reflectiemoment vul je onderstaand formulier in. Zo krijgen jij en wij inzicht in hoe jij groeide, dat vertelt ons ook iets over de kwaliteit van deze online training.

Vormingsaanbod

We voorzien permanente vorming voor al onze scholen. Via de knop hieronder kom je op de vormingswebsite met het vormingsaanbod voor dit schooljaar terecht. Tot binnenkort?

graad in de kijker foto.webp

Nieuwsbrief

Maandelijks stuurt de pedagogische begeleidingsdienst een nieuwsbrief voor begeleiders, af en toe is er ook een cahiernieuwsbrief. Hierin geven we tips, delen we onderzoeken en sprekende praktijkvoorbeelden en maken we reclame voor ons aanbod. Een must om je hierop in te schrijven!

Coaching op maat

De pedagogische begeleidingsdienst biedt naast vormingen ook coaching op maat aan. Zit je in de knoop met je kringgesprekken? Lukt dat levend rekenen niet altijd even vlot? Krijg je carte blanche om je klas opnieuw in te richten maar weet je niet waar je de focus op wil leggen? We denken graag met je mee! We bieden een coaching aan waarbij er een digitale intake + drie coachingssessies zijn. We geven je zelf geen antwoord maar ondersteunen jou in je zoektocht naar het antwoord.

Toegang tot MS Teams

We gebruiken Microsoft Teams om intern met al onze mensen te communiceren. Volgde je een vorming bij FOPEM? Dan vind je het verslag en de gebruikte bestanden daar. Maar dat is niet alles! Je kan er ook napraten met de mensen die de vorming ook volgden of kennis maken met andere leerkrachten uit dezelfde graad bijvoorbeeld. Bovendien krijg je toegang tot een schat aan bronnen, praktijkvoorbeelden en tips die we met de federatie samen verzamelen. Via onderstaand formulier verzamelen we jouw gegevens om een account aan te maken. Van zodra je een account hebt, word je automatisch begeleid om met Microsoft Teams te werken.

Grid en Bladeren

Proficiat!

Ongelofelijk dat je de online training hebt afgerond! Ik hoop dat je veel hebt bijgeleerd én blijft bijleren. Want zoals je ondertussen wel al weet: je kan en mag blijven groeien!

En als je het even niet meer weet... denk gewoon aan de foto met de vogel en je voelsprieten zullen sowieso in gang schieten!

Groetjes en hopelijk tot binnenkort!

Grid en Bladeren
bottom of page