top of page

Hoe werkt de online training?

Hoe kan je in godsnaam van een computer met filmpjes leren hoe je met het cahier W.O. werkt? Wat als je helemaal de kriebels krijgt van al dat online gedoe? Geen paniek, in onderstaand filmpje toon ik je hoe je laagdrempelig en op je eigen tempo deze online training kan volgen.

Instructiefilmpje: hoe werkt de online training?

Korte inhoud filmpje:

Er zijn twaalf behapbare hoofdstukken die elk anderhalf à twee uur duren om te voltooien. Plan die in je agenda. De online training biedt je materiaal en opdrachten en eindigt steeds met een reflectiemoment. Het is belangrijk om dit steeds te doen zodat wat je leerde in je geheugen vastgezet wordt. Je gebruikt best een leerboekje (digitaal of schriftelijk). Je volgt de training best in Chrome op een computer. De cahiercoach op je school is je aanspreekpunt. Elke vraag - groot of klein - kan je aan die persoon stellen. Verder kan je de begeleidingsdienst contacteren via pbd@fopem.be Tenslotte nodigen we je uit om je vragen en ideeën te delen op MS Teams in het kanaal van startende begeleiders.

Overzicht

Hieronder kan je een overzicht vinden van de online training. Het is een soort van inhoudstafel zodat je al het materiaal handig terug vindt. Tip: druk het overzicht af en kleef het in je leerboekje.

Zwarte vloerlamp

Reflectiemoment

Hoofdstuk 1 is bijna afgerond!

Tijd voor een reflectiemoment.

Neem er je leerboekje bij.

  1. Wat is je algemene gevoel? 

  2. Denk even terug aan je studententijd. Wat heb jij nodig om goed te leren? Wat werkt je tegen? 

  3. Hoe ga je voor jezelf tijd vrij maken om deze online training te volgen? Hoeveel tijd per week wil je hier mee bezig zijn?

  4. Laat je cahiercoach en coördinator zeker weten dat je deze online training volgt. Zij weten dat dit een intensief traject is en dat je agenda hier dus al goed mee gevuld is. Je cahiercoach kreeg van ons een mailtje dat je met deze online training bent gestart en dat een startgesprek nodig is. Nog geen gesprek gehad? Durf gerust aan zijn/haar mouw trekken.

Hoofdstuk 1 'Kennismaking' is voltooid! Klik op de pijl om verder te gaan naar hoofdstuk 2 'Ervaringsleren'

bottom of page